Verhalen inspireren. Verhalen geven betekenis. Ze zetten aan tot luisteren en verbinden je met jezelf en de ander. En het mooie is: iedereen heeft wel een verhaal. Ook jij bent een vat vol verhalen. Je hoeft ze er alleen maar uit te halen. Maar hoe doe je dat? En hoe breng je een verhaal zo aansprekend mogelijk over?

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen, vonden we het in de huidige situatie te onzeker om het seminar in november fysiek door te laten gaan vanwege de grote groep die hier normaal gesproken op af komt en het netwerkkarakter van het seminar, wat moeilijk wordt met 1,5 meter afstand.

Ons jaarlijkse DAIR-seminar zullen we online organiseren met daaromheen andere (online)workshops. Op maandagmiddag 21 september willen we jullie graag wel een fysieke, maar kleinschalige workshop aanbieden over Storytelling.

Wat houdt de workshop in?
Tijdens de workshop leren jullie hoe je mensen met een verhaal in beweging kunt krijgen. In ons werk hebben we vaak te maken met een wirwar van gegevens, waarbij je steeds moet nagaan welke boodschap belangrijk is voor je klant. Jullie krijgen theorie aangereikt over de bouwstenen voor een passend verhaal. En tips hoe je verhalen kort, aantrekkelijk en betekenisvol kunt vormgeven. Jullie gaan op zoek naar de kern van de boodschap die je met bepaalde data wil vertellen en jullie oefenen met het vertellen van een verhaal over die boodschap.

Vorm van de training
We werken met twee groepen van maximaal 13 deelnemers die elk in een aparte zaal de workshop volgen. Bij deze workshop is het fijn om ‘in het echt’ te kunnen leren en luisteren. Mede omdat deze workshop kleinschaliger en korter is dan het seminar, hebben we het vertrouwen dit in september veilig te kunnen doen.

De workshop zal theorie bevatten, maar voor het grootste deel zullen jullie zelf gaan oefenen.

Trainers
De trainers zijn Hans Dekker en Suzanne Verhees. Zij zijn storyteller en verhalencoach en hebben beide de leergang Chief Storyteller gevolgd aan de Storytelling Academy (www.storytellingacademy.nl).

Voor wie?
In eerste instantie is deze workshop voor DAIR-leden. Vanaf 1 september is het ook mogelijk dat NIET DAIR-leden zich aan kunnen melden voor deze workshop. De kosten voor NIET DAIR-leden zijn € 60,00.

Waar?
In cultuur- en congrescentrum Antropia. Deze locatie is zowel per trein als auto zeer goed bereikbaar. Adres: Hoofdstraat 8 (navigeren naar Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13), Driebergen.

Wanneer?
Maandagmiddag 21 september van 13.30 tot 16.00 uur.

Kosten
Een tegemoetkoming in de kosten van € 30,00 per deelnemer. Na aanmelding zal een factuur aan jou of je organisatie worden verzonden. Bij de aanmelding kun je laten weten wat je voorkeur heeft.

Klik hier om je aan te melden.