Begin november 2020. Tientallen DAIR leden verzamelen zich om hun jaarlijkse bijeenkomst te houden. Vaste elementen als de saaie algemene ledenvergadering, de sprankelende keynote en de bruisende sociale activiteit ontbreken niet. De vereniging leeft en bloeit.

Maar waar we dat alle jaren deden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, waar we elkaar de hand schudden, op de schouders sloegen, binnen konden luisteren of luieren en buiten konden wandelen, lasergamen of kubben, moest dat afgelopen jaar allemaal online. We hebben er het beste van gemaakt en het was goed, maar wat kijken we uit naar de eerstvolgende keer dat we fysiek bij elkaar kunnen komen.

Daar werken we als bestuur nu hard aan.We gaan ervan uit dat er een goede kans is dat het seminar in november weer gewoon door kan gaan. Daar gaan we voor! Maar uiteraard bereiden we ons ook voor op andere scenario’s, zodat we in ieder geval ook in 2021 weer iets bijzonders samen kunnen beleven.

Daarnaast streven we ernaar enkele online-activiteiten in het voorjaar te organiseren. Jullie horen daar op tijd over. Hierbij zullen we zoeken naar activiteiten die ook in de huidige tijd relevant zijn voor ons werk, maar ook voor ons welzijn én ons samenzijn als vereniging. Omdat “elk nadeel zijn voordeel heb” noemen we dat ook in dit verband: online ontmoetingen vergen minder planning voor de deelnemer, reizen is niet nodig en daarom kost het vaak ook minder tijd.

Maar daarin schuilt meteen ook een gevaar. Even aanschuiven, of zelfs afzeggen kan ten koste gaan van de betrokkenheid en de inzet om samen iets van een activiteit te maken. En de borrel na afloop van elke activiteit zal ook anders zijn, wat de sociale samenhang binnen de vereniging verandert. Dit vraagt ​​meer betrokkenheid en inzet van ons allemaal.

Daarom wil het bestuur uitspreken dat wat we ook doen, het onderliggende motto is: Blijf Betrokken! En dat slaat zowel op je aanwezigheid bij de activiteiten, als de vereniging in zijn geheel, en uiteindelijk het belangrijkste: bij elkaar.

Het bestuur:
Jessica Nooij
Hans Ouwersloot
Ad Scheepers
Mark te Wierik